Mit készítsünk batátából?
2017 október 5. | Szerző: cseveg


Batáta csipsz
2017 szeptember 26. | Szerző: cseveg


Húsgombóc leves, avagy hogyan hasznosítsuk a vasárnapról megmaradt főtt húst.
2017 szeptember 17. | Szerző: cseveg


Kedvenc lecsóm.
2017 szeptember 11. | Szerző: cseveg

Vegyes lekvár alma- körte- szederből.
2017 szeptember 1. | Szerző: cseveg


Nagyon finom sajtos pogacsa
2017 június 25. | Szerző: cseveg


Csokis rolad
2017 június 23. | Szerző: cseveg


Eperleves tojashabbal.
2017 június 6. | Szerző: cseveg
Ha nyár, akkor földi eper. Sütemény, pohárkrém, leves, és minden, ami elképzelhető.
Az eperleves elkészítése egyszerű, néhány percet vesz igénybe, mert a gyümölcsöt nem szabad szétfőzni.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg földi eper
15dkg cukor
1db vanília rúd vagy vanília cukor
csipet só
1/2 cs vanília puding
késhegynyi fahéj por
2 db tojás fehérje
5dl víz
4dl tej
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, szárait eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. 4 szem epret félre teszünk a díszítéshez.
A tojás fehérjét szétválasztjuk, 1 kávéskanál cukorral kemény habbá verjük. A tejet felfőzzük, bele tesszük a vaníliát, és a tojáshabot kanállal beleszaggatjuk.(két részletben ) Szűrőtálba szedjük, a maradék tejet hagyjuk kihűlni.
A hideg tejben csomómentesre keverjük a pudingport, félre tesszük.
A vizet felforraljuk, és az előkészített epret, fahéjt, cukrot beledobjuk. Csak éppen egyet forrjon, és már önthetjük is bele a pudingos tejet. Ismét összeforraljuk, és időnként kavargatva kihűtjük.
Tálalásnál a levest a tojáshabbal, friss eperrel, citromfűvel, vagy mentával díszítjük.
Nekem volt pár szem ribizli ezért azt tettem a tetejére.
Gyors diétás gyümölcsleves
2017 június 5. | Szerző: cseveg


Ehető tökvirágba töltött brokkoli
2017 október 11. | Szerző: cseveg
Hozzávalók: Személyenként 3 db tökvirág
2 db tojás
5dkg finom liszt
10dkg zsemlemorzsa
15dkg kókusz olaj
ízlés szerint só,
őrölt bors,
A brokkolikrémhez:
30dkg brokkoli
1 kanál liszt
3dkg vaj
1dl főzőtejszín
10 dkg kemény sajt
2 evőkanál tejföl
ízlés szerint só,
őrölt gyömbér
Elkészítés: A brokkolit megmossuk, gőz fölött puhára pároljuk, ízesítjük, majd botmixerrel krémesre dolgozzuk. A sajtot lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, bele tesszük a lisztet, rózsaszínre pirítjuk. Összekeverjük a brokkoli pürével, a tejszínnel, beízesítjük,majd egy forralással besűrítjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd bele keverjük a sajtot.
A tökvirágokat leöblítjük, kivágjuk a hosszú bibét a közepéből, a vizet lerázzuk róla, és a brokkolikrémből egy kisebb kanálnyit a virág kelyhekbe teszünk, majd kicsit összefogva a virágot panírozzuk az előkészített lisztben, tojásban, zsemlemorzsában, majd forró kókusz olajban aranysárgára kisütjük, végül konyhai papírtörlőre szedjük.
A maradék brokkoli krémet a tejföllel lágyabbra keverjük, és mártogatósként adjuk asztalra
Oldal ajánlása emailben
X