Hamis rántott karfiol és csirkecomb.
2015 február 26. | Szerző: cseveg |
4db csirke comb
4-6db karfiol rózsa
só, őrölt bors,
3db tojás
2kanál liszt
2kanál zsemlemorzsa
1 kanál ételízesítő
őrölt bors ízlés szerint
néhány szál kakukkfű, vagy rozmaring (ha van az ablakban)
zsír, vagy étolaj
Elkészítés: A hamis jelzőt azért kapta, mert úgy készül, mintha rántani szeretnénk, de panírozás után nem olajban sütjük, hanem sütőben. A csirkehúst előfőzzük sós, ételízesítős, őrölt borsos vízben, majd amikor a csirkehús félig puha, beletesszük a karfiol rózsákat és együtt főzzük még 10 percig. Főzés után leszűrjük, a vizet lecsepegtetjük, majd lisztben, tojásban ,zsemlemorzsában panírozzuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk, olajjal lespricceljük, majd 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig ropogósra sütjük.
Megjegyzés: A villával felvert tojáshoz kicsi sót, és őrölt borsot keverjünk.Sütés előtt a húsokra tegyünk egy ág rozmaringot, vagy kakukkfüvet a fólia alá. Nagyon finom illatok lesznek a konyhában.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: