Kókuszos keksz.

Már az ünnepek előtt egy héttel is elkészíthetjük ezt az aprósütemény, ami állás közben puhul, már ha idő előtt el nem fogy. 

Hozzávalók 1 adaghoz:

25 dkg liszt

20 dkg vaj, (lehet fele zsír)

10dkg kókuszreszelék

8dkg porcukor

1 csomag vaníliacukor

csipetnyi só, ha szükséges kevés tejföl.

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és hűtőben fél órát pihentetjük. Később a tésztából diónyi gombócokat készítünk, villával kicsit lelapítjuk, az így kapott lapos korongokat sütőlemezre rakjuk. Ne túl közelre egymáshoz, mert kicsit elterülnek. 8-10 perc alatt megsütjük 180°C-on A tészta még szinte lágy, amikor kivesszük a sütőből, de ez nem baj, mert hűlés közben megkeményedik. A kihűlt korongokat jól zárható dobozba rakjuk, lezárva sokáig tárolható.

Variációk: Ha a tésztába 1 mokkáskanál cukrozatlan kakaót teszünk, barna színű kekszet készíthetünk. Amennyiben rózsaszínű korongokat szeretnénk, csökkentsük a lisztet 20 dkg-ra és egy csomag puncs pudingot tegyünk helyette a tésztába.

Jelen esetben a képen látható kekszek formája  még nem tökéletes, első alkalommal sütöttem. Többféle formát is próbáltam, korong, szív, és patkó alakút, de a tészta sütés közben ellapul, elveszti a kiszúrt formáját,ezért máskor csak a korong alakú formát fogom alkalmazni.

Tovább a blogra »