Kókuszos keksz.
2019 december 1. |
Szerző: cseveg |
Hozzávalók 1 adaghoz:
25 dkg liszt
20 dkg vaj, (lehet fele zsír)
10dkg kókuszreszelék
8dkg porcukor
1 csomag vaníliacukor
csipetnyi só, ha szükséges kevés tejföl.
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és hűtőben fél órát pihentetjük. Később a tésztából diónyi gombócokat készítünk, villával kicsit lelapítjuk, az így kapott lapos korongokat sütőlemezre rakjuk. Ne túl közelre egymáshoz, mert kicsit elterülnek. 8-10 perc alatt megsütjük 180°C-on A tészta még szinte lágy, amikor kivesszük a sütőből, de ez nem baj, mert hűlés közben megkeményedik. A kihűlt korongokat jól zárható dobozba rakjuk, lezárva sokáig tárolható.
Variációk: Ha a tésztába 1 mokkáskanál cukrozatlan kakaót teszünk, barna színű kekszet készíthetünk. Amennyiben rózsaszínű korongokat szeretnénk, csökkentsük a lisztet 20 dkg-ra és egy csomag puncs pudingot tegyünk helyette a tésztába.
Jelen esetben a képen látható kekszek formája még nem tökéletes, első alkalommal sütöttem. Többféle formát is próbáltam, korong, szív, és patkó alakút, de a tészta sütés közben ellapul, elveszti a kiszúrt formáját,ezért máskor csak a korong alakú formát fogom alkalmazni.
Már az ünnepek előtt egy héttel is elkészíthetjük ezt az aprósütemény, ami állás közben puhul, már ha idő előtt el nem fogy. 

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: