Cukkinis lepény

2019 július 21. | Szerző: | Nyomtatás

Cukkini szezon idején nagyon könnyű ebédre, vacsorára való finomságot készíthetünk.

Hozzávalók:

1 db 1,5  vagy 2 kg-os cukkini

2db tojás

2-3 evőkanál rozsliszt, vagy finomliszt,

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál sütőpor

2 kanál étolaj, vagy zsír

Elkészítése:  A cukkinit lehámozzuk, kanállal kiszedjük a magját,, majd a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, ha levet eresztett kicsavarjuk a levét. Átrakjuk egy másik edénybe, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, és annyi lisztet, hogy krémes, kenhető állagú tésztát kapjunk. Ha szükséges sózzuk.

A palacsintasütőt előmelegítjük, megkenjük a zsiradékkal, és a cukkinis masszát kanállal, lepényformára szétterítjük benne. Mérsékelt lángon megsütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk. Teflon sütőben kevés zsiradékon sütjük.

Készíthetjük fűszeres változatban is, akkor fokhagymát reszelünk bele, petrezselyemzöldet, őrölt borsot, őrölt gyömbért tehetünk bele.

Natúr változatot tálalhatjuk baracklekvárral, fűszeres változatát paradicsommal, paprikával.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!