Cukkinis lepény
2019 július 21. | Szerző: cseveg |
Cukkini szezon idején nagyon könnyű ebédre, vacsorára való finomságot készíthetünk.
Hozzávalók:
1 db 1,5 vagy 2 kg-os cukkini
2db tojás
2-3 evőkanál rozsliszt, vagy finomliszt,
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál sütőpor
2 kanál étolaj, vagy zsír
Elkészítése: A cukkinit lehámozzuk, kanállal kiszedjük a magját,, majd a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, ha levet eresztett kicsavarjuk a levét. Átrakjuk egy másik edénybe, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, és annyi lisztet, hogy krémes, kenhető állagú tésztát kapjunk. Ha szükséges sózzuk.
A palacsintasütőt előmelegítjük, megkenjük a zsiradékkal, és a cukkinis masszát kanállal, lepényformára szétterítjük benne. Mérsékelt lángon megsütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk. Teflon sütőben kevés zsiradékon sütjük.
Készíthetjük fűszeres változatban is, akkor fokhagymát reszelünk bele, petrezselyemzöldet, őrölt borsot, őrölt gyömbért tehetünk bele.
Natúr változatot tálalhatjuk baracklekvárral, fűszeres változatát paradicsommal, paprikával.
Kommentek