Batátás palacsinta

2018 október 20. | Szerző: | Nyomtatás

Ismerős a baloldali kép? Igen, ezek a gyönyörű példányok az én kertemben termettek. Szerintem sokan ismerik már a batátát, de nem tudják, mi mindent lehet belőle készíteni. Én most a batátás palacsintát fogom megismertetni.

Hozzávalók 4 személyre:

30dkg batáta

20dkg liszt

1kanál cukor

1 kávéskanál vanília cukor

csipet só

3db tojás

1dl étolaj, vagy olvasztott vaj

5 dl tej, vagy szódavíz

Elkészítése: A batátát megtisztítjuk, vékony szeletekre karikázzuk, picike vízben, 1 kávéskanál olajat  hozzáöntve, puhára főzzük. Amikor kihűlt, burgonyanyomóval simára préseljük. Apránként keverjük össze a hozzávalókkal, mindig kevés folyadékkal (tejjel vagy szódavízzel) hígítva, hogy ne legyen csomós. A keveréket addig kavarjuk, és hígítjuk, amíg elérjük a megfelelő sűrűséget. Felforrósítjuk a palacsintasütőt, kicsit beolajozzuk, és kisütjük az első palacsintát. Később már nem kell olajozni a sütőt, mert a tésztában benne van az olaj, és nem fog beletapadni.Sütés közben, ha túl sűrűnek találjuk, bátran hígíthatjuk kevés szódavízzel.

Lehet, hogy kevésnek tűnik az 1  kanál cukor, de ne feledjük, a batáta édes ízű.

Bármilyen lekvárral fogyasztható.

Hogy miért tegyünk a palacsintába batátát?

A válasz: Kevesebb édesítőt és kevesebb lisztet használunk, ezért egészségesebb, mint a hagyományos, másrészt a batáta beltartalmi értéke, vitamin, és ásványi anyag tartalma felturbózza az egyszerű tésztát.

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!