Gyors élesztős pite.

2018 szeptember 30. | Szerző: | Nyomtatás

Gyakran gondban vagyunk mit süssünk,ami finom , olcsó, és gyors. Ez a kalács ilyen.

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg finom liszt

2 db tojás sárgája

csipet só

2 kanál cukor

2.5 dkg élesztő

5 kanál étolaj

2dl tej

Tetejére: 60-80dkg  kimagozott gyümölcs (cseresznye, meggy, szilva, lehet mirelit is)

10 dkg kristálycukor

1 cs vanília cukor,  esetleg ízlés szerint fahéj

4 db tojásfehérje

15dkg porcukor

10  dkg darált dió

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet beleszitáljuk egy dagasztótálba, beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, a 2db tojás sárgát, csipet sót, olajat, és fakanállal apródonként belekavarva a tejet, egy híg, könnyen kavarható kelt tésztát készítünk. Letakarva megkelesztjük. Ha duplájára növekedett a tészta, egy 24×38 cm-es kiolajozott tepsibe öntjük, kanállal elsimítjuk. 5 dkg diót szórunk a tészta tetejére majd  a cukrozott, ízesített gyümölcsöt egyenletesen elosztjuk, és ismét kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a tésztát berakjuk és 15 percig sütjük. Addig 4 tojás fehérjét felverjük porcukorral, ízesítjük vaníliával, fahéjjal.  15 perc letelte után a tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk a tojáshabot, meghintjük a maradék darált dióval, és visszatesszük a sütőbe még 15 percre.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!