Batátás tészta

2018 szeptember 28. | Szerző: | Nyomtatás

A batátát egyre jobban kedvelik az emberek, de nagyon kevés felhasználási módot  ismerünk. Én a batátás tésztára hívnám fel a figyelmet.

Hozzávalók:

30dkg tisztított batáta

5dkg vaj

só, esetleg őrölt bors

20dkg szélesmetélt

Elkészítés:

A batátát vékony karikára vágjuk, egy kisebb edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak elfedje, beledobjuk a vajat, ízesítjük sóval, esetleg borssal, és figyelve nehogy leégjen, gyakran kevergetve,10-12 perc alatt puhára főzzük. Akkor kész, ha már puha, pépes az állaga, és a vizet teljesen magába szívta. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a kész batátapürével összekeverjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!