Pitypangméz

2018 április 27. | Szerző: | Nyomtatás

Szükségünk lesz 100db frissen szedett pitypangvirágra, 1 kg cukorra, 1db citromra, 1 liter vízre

A pitypang virágfejét letépjük a szárról, leöblítjük, beletesszük forró vízbe, és kis lángon felforraljuk. 5 percig nagyon lassan főzzük, majd levesszük a tűzről. Később újra felfőzzük , ismét hagyjuk kihűlni. A virág egy éjszakán át ázzon a főzővízben, másnap leszűrjük, a cukrot a pitypanglébe öntjük, és lassú tűzön gyöngyözve főzzük, kb: fél órán keresztül. A citrom levét kicsavarjuk, a lébe öntjük, és még egy percig főzzük. Kimosott steril üvegekbe töltjük, fejre állítva megbizonyosodunk róla, hogy jól zárnak a kupakok az üvegen, majd meleg takaróval letakarva dunsztoljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!