Az MTV-ben a Gasztro angyalban láttam hasonlót, majdnem olyan, de mégsem.
Szükségünk lesz egy cakkos szélű pite formára.
Hozzávalók a tésztához:
20dkg finom liszt
1db tojás
10dkg vaj
5dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
A túrókrémhez:
25dkg tehéntúró
10dkg porcukor
1db kikapart vanília velő, vagy 1 csomag vaníliacukor
1cs vanília puding
1evőkanál tejföl
3 db tojás sárgája
reszelt bio citromhéj
1dl tej
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál zsír az edény kikenéséhez
tetejére
3 tojásfehérje
csipet só, 8dkg porcukor
Elkészítés: A pite sütőt kikenjük zsiradékkal, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.Félre tesszük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőbe tesszük pihentetni 1-2 órára. Gyúrólapon a pite tál nagyságától 3centiméterrel nagyobb kört nyújtunk a tésztából, majd kibéleljük a sütőedényt, úgy, hogy az edény szélére is kihajtjuk a tésztát. A túrót, ha túl szemcsés, villával összetörjük, bele keverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliát, a pudingport,a tejfölt, citromhéjat és a tejet. Alaposan összekeverjük, és a tésztára öntjük. (Egy folyékony állagot fogunk kapni.) 200 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig nagy hőfokon sütjük, majd visszavéve 160 °C-ra ismét 20 percig sütjük .Közben kikeverjük a tojásfehérjét, a porcukorra, csipet sóval. Amikor letelt a második 20 perc,óvatosan kivesszük a tésztát a sütőből és a sütemény tetejére simítjuk a tojáshabot. Ismét visszatesszük a sütőbe, és még 10 percig sütjük.
Ha kihűlt fogyaszthatjuk. Egy kicsit magasabbra kell a tojásfehérjének feljönnie, nekem ez most nem sikerült tökéletesre. Nem ajánlatos túl korán felverni a tojáshabot, mert ha sokáig áll, összeesik a hab.Figyelni kell az órára!