Túrós felfújt.
2018 február 4. | Szerző: cseveg |
Egy nagyon könnyű, finom túróst készítettem, amit nagyon gyorsan elkészíthetünk. Az MTV-ben a Gasztro angyalban láttam hasonlót, majdnem olyan, de mégsem. Szükségünk lesz egy cakkos szélű pite formára. Hozzávalók a tésztához: 20dkg finom liszt 1db tojás 10dkg vaj 5dkg porcukor csipet só fél csomag sütőpor A túrókrémhez: 25dkg tehéntúró 10dkg porcukor 1db kikapart vanília velő, vagy 1 csomag vaníliacukor 1cs vanília puding 1evőkanál tejföl 3 db tojás sárgája reszelt bio citromhéj 1dl tej 1 evőkanál zsemlemorzsa 1 kávéskanál zsír az edény kikenéséhez tetejére 3 tojásfehérje csipet só, 8dkg porcukor Elkészítés: A pite sütőt kikenjük zsiradékkal, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.Félre tesszük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőbe tesszük pihentetni 1-2 órára. Gyúrólapon a pite tál nagyságától 3centiméterrel nagyobb kört nyújtunk a tésztából, majd kibéleljük a sütőedényt, úgy, hogy az edény szélére is kihajtjuk a tésztát. A túrót, ha túl szemcsés, villával összetörjük, bele keverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliát, a pudingport,a tejfölt, citromhéjat és a tejet. Alaposan összekeverjük, és a tésztára öntjük. (Egy folyékony állagot fogunk kapni.) 200 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig nagy hőfokon sütjük, majd visszavéve 160 °C-ra ismét 20 percig sütjük .Közben kikeverjük a tojásfehérjét, a porcukorra, csipet sóval. Amikor letelt a második 20 perc,óvatosan kivesszük a tésztát a sütőből és a sütemény tetejére simítjuk a tojáshabot. Ismét visszatesszük a sütőbe, és még 10 percig sütjük. Ha kihűlt fogyaszthatjuk. Egy kicsit magasabbra kell a tojásfehérjének feljönnie, nekem ez most nem sikerült tökéletesre. Nem ajánlatos túl korán felverni a tojáshabot, mert ha sokáig áll, összeesik a hab.Figyelni kell az órára!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: