Csicsókás mángold főzelék

Amikor ezt a főzeléket készítem 2018 január 31-et írunk, az idő inkább tavaszi, mint téli, a hőmérséklet meghaladja napközben a 10-14 fokot, éjjel sem fagyott, ezért a kertemben lévő csicsókát, és a csodásan zöldellő mángoldot is ott szedtem.

Az elkészítéshez szükségem volt:

4 szem csicsóka

10db mángold levél

1 kisebb fej vöröshagyma

5cikk fokhagyma

3dkg vaj

3-4 dkg liszt,

1 kanál tejföl

ízlés szerint só, csipetnyi őrölt bors, őrölt gyömbér, őrölt kömény, és tárkony

tálaláshoz tejföl

Elkészítés:

A megtisztított hagymákat apróra vágjuk, a vajon megdinszteljük, a csicsókát megtisztítjuk,kockára vágjuk, a mángoldot alaposan megmossuk, a szárakról lehúzzuk a fölösleges hártyákat, felaprítjuk, és a csicsókával együtt hozzátesszük a dinsztelt hagymákhoz. A sóval, fűszerekkel ízesítjük, többször kicsi vizet aláöntve megpuhítjuk.  A lisztet 1 kanál tejföllel, és kevés vízzel, vagy húslével elhabarunk, a mángolddal összeforraljuk (besűrítjük).

Tálalhatjuk egy kanál tejföllel, de tehetünk rá feltétként tükörtojást, vagy kockára vágott, zsírban megpirított gépsonkát.

 

Tovább a blogra »