Diós, tökmagos sütőtök
2017 november 18. | Szerző: cseveg |
Ha ősz, akkor itt a sütőtök! A felnőttek kedvenc csemegéje a sütőtök, de nagyon sok gyermek nem hajlandó megenni, sőt, még csak meg sem kóstolja, pedig köztudott, mennyire jó hatással van a szervezetünkre. A benne lévő A- vitamin erős antioxidáns, magas lutein, béta-karotin, C-vitamin tartalma, de található benne szelén, mangán, cink, és réz. Jó hatással van a bőrre, hajra, körömre, a béta-karotin a szemekre. Mivel a sütőtökben sok zsírban oldódó vitamin található, sokkal jobb hatásfokkal szívódik fel a szervezetből, ha olajos , zsíros közeggel fogyasztjuk. Nos erre a legjobb ha diót, tökmagot darálunk, cukorral, vagy édesítővel megkeverjük, és a majdnem megsült sütőtökre halmozunk belőle. Vissza tesszük a sütőbe, és kb: 20 perc alatt rá karamellizáljuk a cukros, diós, tökmagos keveréket a tökszeletekre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: