Mézes puszedli

2017 november 12. | Szerző: | Nyomtatás

Nagyon puha mézes recept leírását osztom meg most. Már többfélét is készítettem, de ez vált be legjobban.

Hozzávalók:

60dkg finomliszt

25 dkg méz

25 dkg vaj,vagy margarin,

1 evőkanál házi zsír

1 evőkanál tejföl

1 kávéskanál szódabikarbóna

2db közepes tojás

10dkg porcukor

1 csomag mézes fűszerkeverék

1 kávéskanál fahéj

1kávéskanál kakaópor

Tetejére 10dkg jó minőségű csokoládé,

ízlés szerint díszítés (karácsony környékén kókuszt, darált diót, vagy  színes cukordíszt, cukormázat)

Elkészítés: Egy nagyobb tálban a mézet, és a zsiradékot a porcukorral együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, levesszük a tűzről, bele keverjük a tojást, a fűszereket, a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, és jól összegyúrjuk.Hűtőbe tesszük,  jobb előző este elkészíteni, és  pihentetni, de ha frissen készítjük, akkor is kell hűlnie a hűtőben néhány óráig.

Készítés előtt kinyújtjuk, kiszaggatjuk, kiolajozott tepsibe rakjuk, és 200°C-on 10-12 percig sütjük.

Vigyázat, nem szabad nagyon megsütni!

Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártogatjuk, és díszítjük. Minél tovább áll, annál puhább lesz. Jól záródó dobozban sokáig eláll, ha el nem fogy.

 

.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!