Brokkolis mangold leves

Késő ősszel, amikor már alig van a kertben zöldféle, jól jöhet a csicsóka, a brokkoli, és a mángold. Sokan talán nem is ismerik ezt az igénytelen, vegyszerezést nem igénylő, áttelelő zöld növényt. Jól párosítható brokkolival, bimbós kellel, parajjal.

Hozzávalók a krémleveshez 4 személyre:

 

30dkg brokkoli

30dkg csicsóka

30dkg mángold levél nyelével együtt,

6dkg vaj

5 gerezd fokhagyma

1 kis fej hagyma

2dl főzőtejszín, vagy tejföl

1 mokkáskanál őrölt gyömbér, vagy egy fél diónyi frissen reszelt gyömbér

1 késhegynyi őrölt bors

1 kávéskanál só,

Tetejére pirított zsemlekocka, tökmagolaj

Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk, a mángoldot is megmossuk, szárát, levelét felkockázzuk. Nagyobb edényben a vajat megolvasztjuk, a hagymákat apróra vágjuk, világosra pirítjuk, rárakjuk a felkockázott zöldségféléket, felöntjük 2dl vízzel, és a vizet gyakran  pótolva puhára pároljuk. Bele rakjuk a fűszereket, krémesre turmixoljuk. Felöntjük 2liter vízzel, rátesszük a tejfölt, vagy a tejszínt, és összeforraljuk.

A zsemlekockát megpirítjuk, meglocsoljuk tökmag olajjal, és a leves mellé tálaljuk.

Tovább a blogra »