Késő ősszel, amikor már alig van a kertben zöldféle, jól jöhet a csicsóka, a brokkoli, és a mángold. Sokan talán nem is ismerik ezt az igénytelen, vegyszerezést nem igénylő, áttelelő zöld növényt. Jól párosítható brokkolival, bimbós kellel, parajjal.
Hozzávalók a krémleveshez 4 személyre:
30dkg brokkoli
30dkg csicsóka
30dkg mángold levél nyelével együtt,
6dkg vaj
5 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
2dl főzőtejszín, vagy tejföl
1 mokkáskanál őrölt gyömbér, vagy egy fél diónyi frissen reszelt gyömbér
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál só,
Tetejére pirított zsemlekocka, tökmagolaj
Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk, a mángoldot is megmossuk, szárát, levelét felkockázzuk. Nagyobb edényben a vajat megolvasztjuk, a hagymákat apróra vágjuk, világosra pirítjuk, rárakjuk a felkockázott zöldségféléket, felöntjük 2dl vízzel, és a vizet gyakran pótolva puhára pároljuk. Bele rakjuk a fűszereket, krémesre turmixoljuk. Felöntjük 2liter vízzel, rátesszük a tejfölt, vagy a tejszínt, és összeforraljuk.
A zsemlekockát megpirítjuk, meglocsoljuk tökmag olajjal, és a leves mellé tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: