Brokkolis mangold leves

2017 november 7. | Szerző: | Nyomtatás

Késő ősszel, amikor már alig van a kertben zöldféle, jól jöhet a csicsóka, a brokkoli, és a mángold. Sokan talán nem is ismerik ezt az igénytelen, vegyszerezést nem igénylő, áttelelő zöld növényt. Jól párosítható brokkolival, bimbós kellel, parajjal. Hozzávalók a krémleveshez 4 személyre:   30dkg brokkoli 30dkg csicsóka 30dkg mángold levél nyelével együtt, 6dkg vaj 5 gerezd fokhagyma 1 kis fej hagyma 2dl főzőtejszín, vagy tejföl 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, vagy egy fél diónyi frissen reszelt gyömbér 1 késhegynyi őrölt bors 1 kávéskanál só, Tetejére pirított zsemlekocka, tökmagolaj Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk, a mángoldot is megmossuk, szárát, levelét felkockázzuk. Nagyobb edényben a vajat megolvasztjuk, a hagymákat apróra vágjuk, világosra pirítjuk, rárakjuk a felkockázott zöldségféléket, felöntjük 2dl vízzel, és a vizet gyakran  pótolva puhára pároljuk. Bele rakjuk a fűszereket, krémesre turmixoljuk. Felöntjük 2liter vízzel, rátesszük a tejfölt, vagy a tejszínt, és összeforraljuk. A zsemlekockát megpirítjuk, meglocsoljuk tökmag olajjal, és a leves mellé tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!