Batátás palacsinta

Az őszi szezon terméseiből válogatva készült a batátás palacsinta birs lekvárral, darált dióval, darált olajtökmaggal.

Hozzávalók:

20dkg batáta

5dkg cukor

15dkg liszt

2kanál étolaj+ a palacsinta sütő kenéséhez

2dl tej

3db tojás (M-es közepes méretű)

csipetnyi só

Töltelék:

20dkg házi birslekvár vagy sárgabarack lekvár

5dkg darált dió

5dkg porcukor

fél csomag vaníliacukor, vagy egy fél rúd vanília kikapart velője

 

Elkészítés:A batátát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és 2dl vízzel puhára főzzük, ha kihűlt a főzővízével együtt turmixgépben pépesítjük. A diót ledaráljuk, elkeverjük a porcukorral, és a vaníliával.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, sóval, bele tesszük az olajat, tejet, lisztet, és egy könnyű folyékony masszát készítünk. Forró, kiolajozott tepsiben egyenként kisütjük.

Megtöltjük a lekvárral, felcsavarjuk, és porcukros darált dióval meghintjük.

Tovább a blogra »