Hozzávalók:
20dkg batáta
5dkg cukor
15dkg liszt
2kanál étolaj+ a palacsinta sütő kenéséhez
2dl tej
3db tojás (M-es közepes méretű)
csipetnyi só
Töltelék:
20dkg házi birslekvár vagy sárgabarack lekvár
5dkg darált dió
5dkg porcukor
fél csomag vaníliacukor, vagy egy fél rúd vanília kikapart velője
Elkészítés:A batátát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és 2dl vízzel puhára főzzük, ha kihűlt a főzővízével együtt turmixgépben pépesítjük. A diót ledaráljuk, elkeverjük a porcukorral, és a vaníliával.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, sóval, bele tesszük az olajat, tejet, lisztet, és egy könnyű folyékony masszát készítünk. Forró, kiolajozott tepsiben egyenként kisütjük.
Megtöltjük a lekvárral, felcsavarjuk, és porcukros darált dióval meghintjük.