Batátás palacsinta

2017 október 12. | Szerző: | Nyomtatás

Az őszi szezon terméseiből válogatva készült a batátás palacsinta birs lekvárral, darált dióval, darált olajtökmaggal. Hozzávalók: 20dkg batáta 5dkg cukor 15dkg liszt 2kanál étolaj+ a palacsinta sütő kenéséhez 2dl tej 3db tojás (M-es közepes méretű) csipetnyi só Töltelék: 20dkg házi birslekvár vagy sárgabarack lekvár 5dkg darált dió 5dkg porcukor fél csomag vaníliacukor, vagy egy fél rúd vanília kikapart velője   Elkészítés:A batátát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és 2dl vízzel puhára főzzük, ha kihűlt a főzővízével együtt turmixgépben pépesítjük. A diót ledaráljuk, elkeverjük a porcukorral, és a vaníliával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, sóval, bele tesszük az olajat, tejet, lisztet, és egy könnyű folyékony masszát készítünk. Forró, kiolajozott tepsiben egyenként kisütjük. Megtöltjük a lekvárral, felcsavarjuk, és porcukros darált dióval meghintjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!