Batátás palacsinta
2017 október 12. | Szerző: cseveg |
Az őszi szezon terméseiből válogatva készült a batátás palacsinta birs lekvárral, darált dióval, darált olajtökmaggal. Hozzávalók: 20dkg batáta 5dkg cukor 15dkg liszt 2kanál étolaj+ a palacsinta sütő kenéséhez 2dl tej 3db tojás (M-es közepes méretű) csipetnyi só Töltelék: 20dkg házi birslekvár vagy sárgabarack lekvár 5dkg darált dió 5dkg porcukor fél csomag vaníliacukor, vagy egy fél rúd vanília kikapart velője Elkészítés:A batátát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és 2dl vízzel puhára főzzük, ha kihűlt a főzővízével együtt turmixgépben pépesítjük. A diót ledaráljuk, elkeverjük a porcukorral, és a vaníliával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, sóval, bele tesszük az olajat, tejet, lisztet, és egy könnyű folyékony masszát készítünk. Forró, kiolajozott tepsiben egyenként kisütjük. Megtöltjük a lekvárral, felcsavarjuk, és porcukros darált dióval meghintjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: