Ehető tökvirágba töltött brokkoli

Lassan betakarítjuk a termőföldekről a sütőtököt, de még sok gyönyörű, tölcsér alakú virágot találhatunk, amit bátran leszedhetünk, hiszen az őszi hidegek miatt úgysem fog termést hozni, de a szép sárga kelyheket megtöltve, igazán különleges ételt tehetünk az asztalra.

Hozzávalók:  Személyenként 3 db tökvirág

2 db tojás

5dkg finom liszt

10dkg zsemlemorzsa

15dkg kókusz olaj

ízlés szerint só,

őrölt bors,

A brokkolikrémhez:

30dkg brokkoli

1 kanál liszt

3dkg vaj

1dl főzőtejszín

10 dkg kemény sajt

2 evőkanál tejföl

ízlés szerint só,

őrölt gyömbér

Elkészítés: A brokkolit megmossuk, gőz fölött puhára pároljuk, ízesítjük, majd botmixerrel krémesre dolgozzuk. A sajtot lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, bele tesszük a lisztet, rózsaszínre pirítjuk. Összekeverjük a brokkoli pürével, a tejszínnel, beízesítjük,majd egy forralással besűrítjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd bele keverjük a sajtot.

A tökvirágokat leöblítjük, kivágjuk a hosszú bibét a közepéből, a vizet lerázzuk róla, és a brokkolikrémből egy kisebb kanálnyit a virág kelyhekbe teszünk, majd kicsit összefogva a virágot panírozzuk az előkészített lisztben, tojásban, zsemlemorzsában, majd forró kókusz olajban aranysárgára kisütjük, végül konyhai papírtörlőre szedjük.

A maradék brokkoli krémet a tejföllel lágyabbra keverjük, és mártogatósként adjuk asztalra

 

 

 

Tovább a blogra »