Ehető tökvirágba töltött brokkoli
2017 október 11. | Szerző: cseveg |
Lassan betakarítjuk a termőföldekről a sütőtököt, de még sok gyönyörű, tölcsér alakú virágot találhatunk, amit bátran leszedhetünk, hiszen az őszi hidegek miatt úgysem fog termést hozni, de a szép sárga kelyheket megtöltve, igazán különleges ételt tehetünk az asztalra.
Hozzávalók: Személyenként 3 db tökvirág
2 db tojás
5dkg finom liszt
10dkg zsemlemorzsa
15dkg kókusz olaj
ízlés szerint só,
őrölt bors,
A brokkolikrémhez:
30dkg brokkoli
1 kanál liszt
3dkg vaj
1dl főzőtejszín
10 dkg kemény sajt
2 evőkanál tejföl
ízlés szerint só,
őrölt gyömbér
Elkészítés: A brokkolit megmossuk, gőz fölött puhára pároljuk, ízesítjük, majd botmixerrel krémesre dolgozzuk. A sajtot lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, bele tesszük a lisztet, rózsaszínre pirítjuk. Összekeverjük a brokkoli pürével, a tejszínnel, beízesítjük,majd egy forralással besűrítjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd bele keverjük a sajtot.
A tökvirágokat leöblítjük, kivágjuk a hosszú bibét a közepéből, a vizet lerázzuk róla, és a brokkolikrémből egy kisebb kanálnyit a virág kelyhekbe teszünk, majd kicsit összefogva a virágot panírozzuk az előkészített lisztben, tojásban, zsemlemorzsában, majd forró kókusz olajban aranysárgára kisütjük, végül konyhai papírtörlőre szedjük.
A maradék brokkoli krémet a tejföllel lágyabbra keverjük, és mártogatósként adjuk asztalra
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: