Mit készítsünk batátából?

Egy új, kevésbé ismert növényt a batátát sokan nézegetik a zöldséges üzletekben, de kevesen tudják, hogyan is lehet elkészíteni.    Most egy batátás, cukkinis lepényt és sajtos batátát készítettem, ami szerintem nagyon jól sikerült.

 

Hozzávalók:

60dkg batáta

3db tojás

25 dkg cukkini

3 evőkanál liszt

10 dkg reszelt sajt, (parmezán)

ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt gyömbér

5dkg vaj

1 evőkanál tejföl,

1 csapott mokkás kanál szódabikarbóna

fél csomag petrezselyem zöld

Elkészítés: Megtisztítjuk a batátát, cukkinit, apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, lereszeljük a sajtot.

A batáta egyik felét felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a gyömbérrel, átforgatjuk olvasztott vajjal.

A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, egyik felébe belerakjuk a karikára vágott batátát.

A batáta másik felét és a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk. A tojást habosra keverjük egy csipet sóval, tejföllel, borssal, beletesszük a szódabikarbónát, a petrezselyem zöldet, lisztet, és végül a reszelt cukkinit, batátát. Egy könnyű krémes masszát kell készítenünk. Bele öntjük a tepsi üres felébe, és 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, és vissza tesszük a sütőbe még 15-20 percre. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Ha már nincs cukkini szezon, készíthetjük az egészet batátából.

 

 

Tovább a blogra »