Mit készítsünk batátából?
2017 október 5. | Szerző: cseveg |
Egy új, kevésbé ismert növényt a batátát sokan nézegetik a zöldséges üzletekben, de kevesen tudják, hogyan is lehet elkészíteni. Most egy batátás, cukkinis lepényt és sajtos batátát készítettem, ami szerintem nagyon jól sikerült. Hozzávalók: 60dkg batáta 3db tojás 25 dkg cukkini 3 evőkanál liszt 10 dkg reszelt sajt, (parmezán) ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt gyömbér 5dkg vaj 1 evőkanál tejföl, 1 csapott mokkás kanál szódabikarbóna fél csomag petrezselyem zöld Elkészítés: Megtisztítjuk a batátát, cukkinit, apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, lereszeljük a sajtot. A batáta egyik felét felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a gyömbérrel, átforgatjuk olvasztott vajjal. A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, egyik felébe belerakjuk a karikára vágott batátát. A batáta másik felét és a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk. A tojást habosra keverjük egy csipet sóval, tejföllel, borssal, beletesszük a szódabikarbónát, a petrezselyem zöldet, lisztet, és végül a reszelt cukkinit, batátát. Egy könnyű krémes masszát kell készítenünk. Bele öntjük a tepsi üres felébe, és 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, és vissza tesszük a sütőbe még 15-20 percre. Hidegen és melegen is nagyon finom. Ha már nincs cukkini szezon, készíthetjük az egészet batátából.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: