Egy új, kevésbé ismert növényt a batátát sokan nézegetik a zöldséges üzletekben, de kevesen tudják, hogyan is lehet elkészíteni. Most egy batátás, cukkinis lepényt és sajtos batátát készítettem, ami szerintem nagyon jól sikerült.
Hozzávalók:
60dkg batáta
3db tojás
25 dkg cukkini
3 evőkanál liszt
10 dkg reszelt sajt, (parmezán)
ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt gyömbér
5dkg vaj
1 evőkanál tejföl,
1 csapott mokkás kanál szódabikarbóna
fél csomag petrezselyem zöld
Elkészítés: Megtisztítjuk a batátát, cukkinit, apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, lereszeljük a sajtot.
A batáta egyik felét felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a gyömbérrel, átforgatjuk olvasztott vajjal.
A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, egyik felébe belerakjuk a karikára vágott batátát.
A batáta másik felét és a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk. A tojást habosra keverjük egy csipet sóval, tejföllel, borssal, beletesszük a szódabikarbónát, a petrezselyem zöldet, lisztet, és végül a reszelt cukkinit, batátát. Egy könnyű krémes masszát kell készítenünk. Bele öntjük a tepsi üres felébe, és 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, és vissza tesszük a sütőbe még 15-20 percre. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Ha már nincs cukkini szezon, készíthetjük az egészet batátából.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: