Batáta csipsz

2017 szeptember 26. | Szerző: | Nyomtatás

Nagyon finom nassolni valót készíthetünk batátából.   Szükségünk van néhány jól megtermett batátára, kicsi sóra, 4-5 dkg vajra, csipet őrölt gyömbérre.   A batátát megtisztítjuk, vékonyra felkarikázzuk. Langyos tepsibe tesszük a vajat, ha megolvadt, belerakjuk a batáta szeleteket, ízlés szerint sózzuk, rászórjuk a gyömbérport, és jól összeforgatjuk  a vajjal. 200°C-ra felforrósított sütőbe tesszük, 22-25 perc alatt megsül. Ha ropogósabbra szeretnénk, vegyük vissza a hőfokot, és még 10 percig  süssük, de vigyázat, ilyenkor már könnyen megég! Készíthetünk hozzá enyhén sós tejfölt mártogatósnak.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!