Kedvenc lecsóm.
2017 szeptember 11. | Szerző: cseveg |
Sok féle lecsó receptet kipróbáltam, de nekem ez a változat a kedvencem. A kisgyermekek azért nem szeretik a lecsót, mert “szálkás”, vagyis a paprika és paradicsom főzés közben felkunkorodik úgy mint egy szálka, amit aztán kiraknak a tányér szélére. Ebben a lecsóban nincs benne a paprika és paradicsom héj, ezért az íze sem lesz keserű, mert köztudott, hogy vannak paprikák, amelyeknek valamilyen oknál fogva keserű a héjuk. Hozzávalók: 1/2 kg zsír, vagy 1/2 liter étolaj 1 kg vöröshagyma 1.5 kg húsos fehér paprika (vékony, éretlen paprika nem jó!) 1db csípős paprika(elhagyható) 2kg paradicsom ízlés szerint só Elkészítés: A hagymát vízbe áztatjuk néhány percre, így könnyebben lejön a héja, és nem csíp, amikor a héjtól tisztítjuk. Megtisztítva vékony szeletekre vágjuk, és a felhevített zsiradékon lassú lángon dinszteljük.A paprikákból kivájjuk a csumáját, és a magjait, három nagyobb szeletre vágjuk, és a reszelő legnagyobb fokán tenyérrel lefelé lapítva a héjig lereszeljük. A héjat eldobjuk. A paprika reszeléket is a hagymához adjuk, sózzuk, és tovább puhítjuk. Közben a paradicsomot is megmossuk, kétfelé vágjuk, és ahogyan a paprikát, úgy a paradicsomot is lereszeljük. Héját eldobjuk, a magja benne marad a paradicsom reszelékben. Ráöntjük a hagymás paprikára és készre főzzük. Az üvegeket előkészítjük, tisztára mossuk, mikrohullámú sütőben csírátlanítjuk, (én már csak erre használom a mikrot, tudva, mennyire ártalmas, és megöli az ételekben lévő hasznos organizmusokat). Forró üvegekbe szedjük a kész lecsót, tetejére celofánt teszünk, majd a fémlapkát jól rászorítjuk. TARTÓSÍTÓSZERT NEM IGÉNYEL (Aki akar tehet bele, de nincs rá semmi szükség mert,ha egészséges, tiszta alapanyagokkal dolgoztunk, biztosan eláll. Már csak meleg takaró közé kell rakni, ott hagyjuk kihűlni, és mehet a polcra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: