Nagyon finom vegyes lekvárt készítettem
Az érett őszi gyümölcsökből többféle variációt is összeállíthatunk. A szeder lassan leérik, az alma még nem tartható el télire, a körte puha mint a vaj. Mire is tudnánk felhasználni, ha nem egy jó kis vegyes lekvár készítéséhez.
Javasolt mennyiség: 1 kg szeder
2kg könnyen szétfövő alma
3kg puha körte
50 dkg cukor, vagy édesítő szer
A szedret átpasszírozzuk, (a magvas részt 1liter vízben jól kiáztatjuk, felforraljuk, ízlés szerint édesítjük.Leszűrjük, hidegen fogyasztjuk, mint egy ivólevet)
Az almát, körtét héjától megtisztítjuk, a reszelő legapróbb oldalán pépesre reszeljük. Egy nagyobb edénybe rakjuk az alma, körte, szeder pépet, tűzhelyre tesszük, és sűrű kevergetés mellett felfőzzük, bele tesszük a cukrot (Kb: 1 órán át sűrítjük. (Vigyázat, nagyon pötyög!)
Tiszta, forró üvegekbe töltjük, celofánnal letakarjuk az üvegeket, és lefedjük a ráillő fém lapkákkal. Ezzel a módszerrel felhasználhatjuk a régebben használt üvegre való lapkákat(csavarokat), mert a celofánnal tökéletes a záródás.
Meleg takaró alatt dunsztoljuk
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: