Nagyon finom sajtos pogacsa

2017 június 25. | Szerző: | Nyomtatás

Pogácsából sok félét lehet készíteni, és mindenki a saját receptjét tartja a legjobbnak, de olykor nem árt kipróbálni újabbat is. Most ezt a nagyon ízletes gyorsan elkészíthető, tojás nélküli sajtos pogácsa leírását adom közzé. Hozzávalók: 70dkg finomliszt 30 dkg rétesliszt 5dkg élesztő 1kis doboz tejföl 20dkg vaj 1evőkanál zsír 1 kávéskanál cukor 4dl tej 15dkg füstölt kemény sajt 2kávéskanál só kevés olaj a tepsi kenéséhez Elkészítés: A tejből 2 decit félre teszünk, a másik 2 decilitert meglangyosítjuk, bele tesszük a cukrot, és az élesztőt. Habosra felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a liszteket, sót, és a zsiradékot hozzá adva kézzel  összedörzsöljük. A megkelt élesztőt is hozzá adjuk, és a tejföl felét. Addig keverjük a tejjel lágyítva, amíg egy ruganyos tésztát kapunk. A kelesztő tálban kicsit meglisztezzük a tetejét, majd letakarva kelesztjük meleg helyen kb: 40-50 percig. A kelt tésztát gyúrólapra tesszük, ismét jól átgyúrjuk, majd lisztezett gyúrólapon  amilyen nagyra tudjuk, kinyújtjuk. A sajtot lereszeljük, és a tésztára hintjük. Felülről lefelé hajtogatjuk, kicsit meglapogatjuk, kés élével jobbról-balról indulva bevonalazzuk a tetejét, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, tetejét sóval, 1 kanál vízzel elkevert fél doboz tejföllel megkenjük, és kelesztjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve konyharuhával letakarjuk. Megjegyzés: Az élesztős, és a sütőporos tészta is meghálálja, ha teszünk a tésztába 2 kanál tejfölt, vagy aludttejet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!