Csokis rolad
2017 június 23. | Szerző: cseveg |
Gyors, egyszerű, és nagyszerű. Mit süssünk gyorsan? Egy piskótával, nem lehet melléfogni, akkor sem, ha vendégeket várunk, és akkor sem, ha családunknak szeretnénk meglepni valami édességgel. Hozzávalók: a piskótához 5db közepes nagyságú tojás 5 evőkanál cukor 5 evőkanál liszt (a lisztet kicsit púposabban mint a cukrot) 1/2 cs sütőpor Krém: 1cs csokoládés puding 3dl tej 20dkg vaj 5dkg jó minőségű étcsokoládé 15 vagy 20dkg porcukor, vagy édesítő (ízlés szerint) 1kávéskanál rumkivonat 1cs vanília cukor, vagy egy vanília rúd kikapart velője Az évszaknak megfelelő gyümölcs, eper, málna, ribizli, szeder, szőlő, stb. Elkészítés: A tojást külön választjuk, fele cukorral felverjük a fehérjét, másik felével a sárgáját. A sütőhöz kapott legnagyobb tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A sárgája habhoz keverjük a lisztet, sütőport, a fehérje habbal óvatosan adagolva összekeverjük a krémet és a tepsibe simítjuk. A sütőbe téve azonnal visszavesszük a hőmérsékletet 160°C-ra és kb 30 perc alatt készre sütjük. A sütőben résnyire nyitott ajtóval hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel, majd belekeverjük a csokoládét. Ha azt szeretnénk, hogy a puding ne bőrösödjön be amíg hűl, szorosan fedjük le frissen tartó fóliával. A vajat összekeverjük az édesítővel, a vaníliával, rumkivonattal, és jól kihabosítjuk. A kihűlt pudingot kanalanként adjuk a vajkrémhez. Egy sima állagú csokis krémet kell kapnunk. A kihűlt piskótát a sütőpapírral együtt felcsavarjuk, majd vissza tekerve kiterítjük egy tiszta sütőpapírra. Lefejtjük a hátoldalán lévő sütőpapírt. Visszafordítjuk a kiterített piskótát. A krém felét a tésztára kenjük, ismét felcsavarjuk, és a maradék krémet a külsejére simítjuk. Villával kicsit becsíkozzuk, gyümölccsel (most málna szezon van, ezért málnát választottam) díszítjük. Tálalásnál még tehetünk hozzá gyümölcsöt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: