Gyors diétás gyümölcsleves

Felhasználható bármilyen mirelit, vagy  idény gyümölcs.

Hozzávalók: 4 személyre

50 dkg gyümölcs, (eper, meggy, cseresznye, ribizli, őszibarack)

1/2 cs vanília puding

4 dl 1.5 %-os tej,  vagy 4 dl kókusztej, esetleg rizstej.

ízlés szerint Xilit édesítő

1 cs vaníliás cukor, vagy valódi vanília pép (egy rúd vanília kikapart közepe )

2db közepes tojás fehérje

5dl víz

késhegynyi fahéj por

Elkészítés:

A tojást szét választjuk a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. ( A sárgájákat lefóliázva hűtőbe tesszük, 1-2 napig felhasználható!)

A tejet felfőzzük, xilittel, vagy más édesítővel  és vaníliával  ízesítjük. A felvert tojásfehérje habból  kanálnyi adagokat szaggatunk a forró tejbe, kicsit főzzük, megfordítjuk a másik oldalát is főzzük néhány másodpercig,majd szűrő tálra szedjük. A gyümölcsöt megmossuk, felaprítjuk, 5-10 dkg -ot félre teszünk a díszítéshez, a többit feltesszük a forrásban lévő vízbe. 2 percig  főzzük a fahéjjal, édesítővel ízesítjük,  közben abba a tejbe, amiben megfőztük a tojásfehérjéket,ha kihűlt, elkeverjük a pudingport, átszűrve a megfőtt gyümölcsre öntjük, és összeforraljuk.

A gyümölcslevest tálkákba töltjük, hagyjuk kihűlni. Tálalásnál tetejére rakjuk a tojáshabot, és a nyers gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés: Nagyon gyorsan elkészül, ne főzzük túl a gyümölcsöket!

Aki a tojásra is érzékeny, sajnos a habgaluskáról is le kell mondjon.

 

Tovább a blogra »