Gyors diétás gyümölcsleves
2017 június 5. | Szerző: cseveg |
Felhasználható bármilyen mirelit, vagy idény gyümölcs. Hozzávalók: 4 személyre 50 dkg gyümölcs, (eper, meggy, cseresznye, ribizli, őszibarack) 1/2 cs vanília puding 4 dl 1.5 %-os tej, vagy 4 dl kókusztej, esetleg rizstej. ízlés szerint Xilit édesítő 1 cs vaníliás cukor, vagy valódi vanília pép (egy rúd vanília kikapart közepe ) 2db közepes tojás fehérje 5dl víz késhegynyi fahéj por Elkészítés: A tojást szét választjuk a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. ( A sárgájákat lefóliázva hűtőbe tesszük, 1-2 napig felhasználható!) A tejet felfőzzük, xilittel, vagy más édesítővel és vaníliával ízesítjük. A felvert tojásfehérje habból kanálnyi adagokat szaggatunk a forró tejbe, kicsit főzzük, megfordítjuk a másik oldalát is főzzük néhány másodpercig,majd szűrő tálra szedjük. A gyümölcsöt megmossuk, felaprítjuk, 5-10 dkg -ot félre teszünk a díszítéshez, a többit feltesszük a forrásban lévő vízbe. 2 percig főzzük a fahéjjal, édesítővel ízesítjük, közben abba a tejbe, amiben megfőztük a tojásfehérjéket,ha kihűlt, elkeverjük a pudingport, átszűrve a megfőtt gyümölcsre öntjük, és összeforraljuk. A gyümölcslevest tálkákba töltjük, hagyjuk kihűlni. Tálalásnál tetejére rakjuk a tojáshabot, és a nyers gyümölcsökkel díszítjük. Megjegyzés: Nagyon gyorsan elkészül, ne főzzük túl a gyümölcsöket! Aki a tojásra is érzékeny, sajnos a habgaluskáról is le kell mondjon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: