Túro torta

2017 június 4. | Szerző: | Nyomtatás

Ki ne szeretné a túrós, csokis süteményeket?

Itt egy nagyon finom torta nyári gyümölcsökkel felturbózva.

Hozzávalók: A piskótához:

5 tojás,

5 evőkanál cukor,

5 evőkanál liszt,

2 evőkanál víz,

csipet só,

1/2 cs sütőpor

1 evőkanál étkezési keményítő.

Krém:

50dkg túró

20dkg cukor

1cs vanília cukor

1cs vanília pudingpor

3dl tej

1,2dl víz

25 gr színtelen tortazselé  por, vagy zselatin por

Díszítés: 10dkg tortabevonó

20dkg földi eper, vagy ribiszke

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, fele cukrot és 1kanál vizet a fehérjébe, másik felét a sárgájákhoz keverjük. Mindkét edénybe csipet sót is teszünk, és habosra verjük a fehérjét, sárgáját  külön-külön. Vigyázat, a fehérjét nem szabad kőkeményre verni, mert sütés közben szétpukkadnak a fehérje buborékok! A lisztet, sütőport, keményítőt külön edényben összekeverjük, a kihabosított sárgájákhoz keverjük, a fehérje hab egy részét is hozzákeverjük, majd már nagyon óvatosan a másik felét is a fehérjének. Sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába simítjuk, 200°C -ra melegített sütőbe rakjuk, de rögtön visszavesszük a hőfokot 160°C-ra és 30-35 percig sütjük.

A túrókrémhez a pudingot megfőzzük a tejjel, és 10 dkg cukorral. A túrót  a másik 10dkg cukorral, vaníliával kikeverjük. A kihűlt pudingot összekeverjük a túróval, botmixerrel krémesre turmixoljuk.

A tortazselé port forró vízbe öntjük, (nem főzzük) csak elkeverjük, ha már kezd zselésedni, a túrókrémhez keverjük.

A piskótára rákenjük a túrókrémet, leöntjük olvasztott csokoládéval, és eperrel, ribiszkével, málnával, idény gyümölccsel  díszítjük.   Hűtőben tároljuk, 1-2 óra múlva fogyasztható.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!