Túro torta
2017 június 4. | Szerző: cseveg |
Ki ne szeretné a túrós, csokis süteményeket?
Itt egy nagyon finom torta nyári gyümölcsökkel felturbózva.
Hozzávalók: A piskótához:
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál liszt,
2 evőkanál víz,
csipet só,
1/2 cs sütőpor
1 evőkanál étkezési keményítő.
Krém:
50dkg túró
20dkg cukor
1cs vanília cukor
1cs vanília pudingpor
3dl tej
1,2dl víz
25 gr színtelen tortazselé por, vagy zselatin por
Díszítés: 10dkg tortabevonó
20dkg földi eper, vagy ribiszke
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, fele cukrot és 1kanál vizet a fehérjébe, másik felét a sárgájákhoz keverjük. Mindkét edénybe csipet sót is teszünk, és habosra verjük a fehérjét, sárgáját külön-külön. Vigyázat, a fehérjét nem szabad kőkeményre verni, mert sütés közben szétpukkadnak a fehérje buborékok! A lisztet, sütőport, keményítőt külön edényben összekeverjük, a kihabosított sárgájákhoz keverjük, a fehérje hab egy részét is hozzákeverjük, majd már nagyon óvatosan a másik felét is a fehérjének. Sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába simítjuk, 200°C -ra melegített sütőbe rakjuk, de rögtön visszavesszük a hőfokot 160°C-ra és 30-35 percig sütjük.
A túrókrémhez a pudingot megfőzzük a tejjel, és 10 dkg cukorral. A túrót a másik 10dkg cukorral, vaníliával kikeverjük. A kihűlt pudingot összekeverjük a túróval, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A tortazselé port forró vízbe öntjük, (nem főzzük) csak elkeverjük, ha már kezd zselésedni, a túrókrémhez keverjük.
A piskótára rákenjük a túrókrémet, leöntjük olvasztott csokoládéval, és eperrel, ribiszkével, málnával, idény gyümölccsel díszítjük. Hűtőben tároljuk, 1-2 óra múlva fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: