Lepcsánka medvehagymás mártogatóval.

Lepcsánka

 lapcsánka, krumplimackó burgonya fánk tócsni.. Tájanként más-más néven ismerjük, de mindenképpen egy egyszerű, gyors, és finom burgonya ételről van szó.

Hozzávalók: 24 db -hoz

40dkg burgonya

25dkg liszt

1db tojás

4cikk fokhagyma

só, őrölt bors ízlés szerint

petrezselyemzöld

késhegynyi szódabikarbóna

étolaj a sütéshez.

A mártogatóshoz:

medvehagyma,

metélőhagyma

tejföl, vagy kefír,

fehér bors

pár csepp citromlé

Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük a fokhagymával együtt. (Ha van gyorsaprítónk, akkor nem kell a reszeléssel bajlódni, abban pillanatok alatt felaprítjuk) A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A finom burgonyapéphez hozzákeverjük a lisztet, borsot, sót, tojást,szódabikarbónát, petrezselymet. Egy  mélyebb palacsintasütőbe kevés olajat teszünk, a lágy tésztát kanállal belerakjuk a forró olajba, kicsit ellapítjuk, és mindkét oldalát átsütjük. Papír törlőre kiszedjük, az olajat felitatjuk és mártogatóssal tálaljuk.

A mártogatóshoz a medvehagymát, vagy metélőhagymát apróra vágjuk, a tejfölt kikeverjük kevés majonézzel, sóval, fehér borssal, citromlével, majd összekeverjük a hagymákkal, és a lepcsánkához kínáljuk.

Diétázók készíthetik a mártogatóst kefírrel vagy  joghurttal, ebben az esetben nem teszünk bele citromlevet, és a majonéztől is eltekinthetünk.

Tovább a blogra »