Lepcsánka medvehagymás mártogatóval.
2017 április 27. | Szerző: cseveg |
lapcsánka, krumplimackó burgonya fánk tócsni.. Tájanként más-más néven ismerjük, de mindenképpen egy egyszerű, gyors, és finom burgonya ételről van szó.
Hozzávalók: 24 db -hoz
40dkg burgonya
25dkg liszt
1db tojás
4cikk fokhagyma
só, őrölt bors ízlés szerint
petrezselyemzöld
késhegynyi szódabikarbóna
étolaj a sütéshez.
A mártogatóshoz:
medvehagyma,
metélőhagyma
tejföl, vagy kefír,
fehér bors
pár csepp citromlé
só
Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük a fokhagymával együtt. (Ha van gyorsaprítónk, akkor nem kell a reszeléssel bajlódni, abban pillanatok alatt felaprítjuk) A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A finom burgonyapéphez hozzákeverjük a lisztet, borsot, sót, tojást,szódabikarbónát, petrezselymet. Egy mélyebb palacsintasütőbe kevés olajat teszünk, a lágy tésztát kanállal belerakjuk a forró olajba, kicsit ellapítjuk, és mindkét oldalát átsütjük. Papír törlőre kiszedjük, az olajat felitatjuk és mártogatóssal tálaljuk.
A mártogatóshoz a medvehagymát, vagy metélőhagymát apróra vágjuk, a tejfölt kikeverjük kevés majonézzel, sóval, fehér borssal, citromlével, majd összekeverjük a hagymákkal, és a lepcsánkához kínáljuk.
Diétázók készíthetik a mártogatóst kefírrel vagy joghurttal, ebben az esetben nem teszünk bele citromlevet, és a majonéztől is eltekinthetünk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: