Sonkás tészta

Akinek még van lefagyasztva húsvéti sonkája ne késlekedjen, mert nagyon kiszárad a fagyasztás alatt, inkább készítsen sonkás tésztát.

Hozzávalók:

25dkg sonka,(lehet gépsonka, főtt tarja is)

20 dkg csőtészta

175 gr tejföl

5dkg vaj

15 dkg reszelni való sajt

só ízlés szerint

friss metélő, vagy medvehagyma

 

Elkészítés:

A tésztát sós vízben puhára főzzük. A sonkát apró kockára vágjuk, a vajon kicsit átpirítjuk. A sajtot egy edénybe reszeljük, hozzákeverjük a tejfölt, a tésztát, a sonkát, kivajazott edénybe rakjuk, és 25-30  perc alatt előmelegített sütőben  200 °C-on megpirítjuk. Tálaláskor apróra vágott metélő, vagy medvehagymával megszórjuk.

Tovább a blogra »