Sonkás tészta
2017 április 25. | Szerző: cseveg |
Akinek még van lefagyasztva húsvéti sonkája ne késlekedjen, mert nagyon kiszárad a fagyasztás alatt, inkább készítsen sonkás tésztát. Hozzávalók: 25dkg sonka,(lehet gépsonka, főtt tarja is) 20 dkg csőtészta 175 gr tejföl 5dkg vaj 15 dkg reszelni való sajt só ízlés szerint friss metélő, vagy medvehagyma Elkészítés: A tésztát sós vízben puhára főzzük. A sonkát apró kockára vágjuk, a vajon kicsit átpirítjuk. A sajtot egy edénybe reszeljük, hozzákeverjük a tejfölt, a tésztát, a sonkát, kivajazott edénybe rakjuk, és 25-30 perc alatt előmelegített sütőben 200 °C-on megpirítjuk. Tálaláskor apróra vágott metélő, vagy medvehagymával megszórjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: