Sonkás tészta

2017 április 25. | Szerző: | Nyomtatás

Akinek még van lefagyasztva húsvéti sonkája ne késlekedjen, mert nagyon kiszárad a fagyasztás alatt, inkább készítsen sonkás tésztát. Hozzávalók: 25dkg sonka,(lehet gépsonka, főtt tarja is) 20 dkg csőtészta 175 gr tejföl 5dkg vaj 15 dkg reszelni való sajt só ízlés szerint friss metélő, vagy medvehagyma   Elkészítés: A tésztát sós vízben puhára főzzük. A sonkát apró kockára vágjuk, a vajon kicsit átpirítjuk. A sajtot egy edénybe reszeljük, hozzákeverjük a tejfölt, a tésztát, a sonkát, kivajazott edénybe rakjuk, és 25-30  perc alatt előmelegített sütőben  200 °C-on megpirítjuk. Tálaláskor apróra vágott metélő, vagy medvehagymával megszórjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!