Pitypang lekvár

2017 április 23. | Szerző: | Nyomtatás

100db pitypang virág (Csak zárt helyről szedett pitypang alkalmas, onnan, ahol nincs autó forgalom!)

1liter víz

1kg kristálycukor

A virágokat jól megmossuk, a vízben  5 percig főzzük, többször lenyomjuk egy fakanállal a vízbe. Egy nagyobb üvegbe, vagy porcelán tálba öntjük,  majd hagyjuk lefedve 24 órán át állni. Másnap leszűrjük, visszaöntjük a folyadékot a főzőedénybe, és beletesszük a cukrot. Több órán át, időnként megkeverve, nagyon kicsi lángon gyöngyöztetve besűrítjük. Ha már olyan sűrű mint a méz, kicsi üvegekbe töltjük, jól záródó kupakkal lefedjük, fejre állítjuk, majd meleg takaróban kidunsztoljuk. Télen nagyon jó megfázás ellen, immunerősítőként.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!