Husveti torta

HÚSVÉTI TORTA:

A piskóta hozzávalói:

5db tojás

15 dkg cukor

12 dkg liszt

Krém:

1doboz mascarpone

2cs csoki puding

6dl tej

20dkg porcukor

5dkg étcsokoládé

1 cs vanília

Tetejére egy csomag marcipán

díszítésként tojáscukor

kókuszreszelék, mandulaaroma

Elkészítés: A piskótát megsütjük, ha kihűlt három lappá vágjuk.

A pudingot megfőzzük, kihűtjük, közben a csokit beleolvasztva kavargatjuk, majd a cukrokkal, és a mascarpónéval finom krémet készítünk, kétfelé osztjuk, és a lapokat megtöltjük.

A marcipánt kinyújtjuk, bevonjuk vele a tortát, körbevágjuk. A leeső részekből díszítést készítünk, a kókuszreszeléket meglocsoljuk a mandula aromával, abból készül a “fű” a tortára, a tojáscukorral díszítjük.

 

Tovább a blogra »