Husveti torta
2017 április 16. | Szerző: cseveg |
HÚSVÉTI TORTA: A piskóta hozzávalói: 5db tojás 15 dkg cukor 12 dkg liszt Krém: 1doboz mascarpone 2cs csoki puding 6dl tej 20dkg porcukor 5dkg étcsokoládé 1 cs vanília Tetejére egy csomag marcipán díszítésként tojáscukor kókuszreszelék, mandulaaroma Elkészítés: A piskótát megsütjük, ha kihűlt három lappá vágjuk. A pudingot megfőzzük, kihűtjük, közben a csokit beleolvasztva kavargatjuk, majd a cukrokkal, és a mascarpónéval finom krémet készítünk, kétfelé osztjuk, és a lapokat megtöltjük. A marcipánt kinyújtjuk, bevonjuk vele a tortát, körbevágjuk. A leeső részekből díszítést készítünk, a kókuszreszeléket meglocsoljuk a mandula aromával, abból készül a “fű” a tortára, a tojáscukorral díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: