Hozzávalók 4 személyre:
40-50 dkg főtt hús,
30dkg sampion gomba
1fej hagyma
10dkg zsír, vagy 1 dl olaj
só, őrölt bors, pirospaprika
10dkg rizs
1.5 dl tejföl,
8dkg reszelni való sajt
8 db kelkáposzta levél.
Elkészítés: A kelkáposztáról leveszünk 8 darab levelet, az ereket kivágjuk, és sós vízben puhára pároljuk. Kiszedve a vízből hagyjuk kihűlni. A húst kivesszük a hűtőből, hidegen nagyon kicsi kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk. A zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a gombát, ízesítjük, és zsírjára lesütjük. Ekkor belekeverjük a főtt húst, és még kicsit összesütjük. A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a gombás, húsos keverékhez adjuk. Ha szükséges még utána ízesítjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, a kelkáposzta levelekbe betöltjük a tölteléket, a tűzálló tálba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintjük.
200°C -ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Megjegyzés: Aki nem akar a kelkáposztával bíbelődni, csak egyszerűen tegye a sütőedénybe a húsos keveréket és süsse 25-30 percig.