Rakott gombás hústekercs, avagy hogyan használjuk fel a megmaradt főtt húst.

Vasárnapi levesben főtt hús felhasználásával készül ez a rakott étel.

Hozzávalók 4 személyre:

40-50 dkg főtt hús,

30dkg sampion gomba

1fej hagyma

10dkg zsír, vagy 1 dl olaj

só, őrölt bors, pirospaprika

10dkg rizs

1.5 dl tejföl,

8dkg reszelni való sajt

8 db kelkáposzta levél.

Elkészítés: A kelkáposztáról leveszünk 8 darab levelet, az ereket kivágjuk, és sós vízben puhára pároljuk. Kiszedve a vízből hagyjuk kihűlni. A húst kivesszük a hűtőből, hidegen nagyon kicsi kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk. A zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a gombát, ízesítjük, és zsírjára lesütjük. Ekkor belekeverjük a főtt húst, és még kicsit összesütjük. A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a gombás, húsos keverékhez adjuk. Ha szükséges még utána ízesítjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, a kelkáposzta levelekbe betöltjük a tölteléket, a tűzálló tálba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintjük.

200°C -ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Megjegyzés: Aki nem akar a kelkáposztával bíbelődni, csak egyszerűen tegye a sütőedénybe a húsos keveréket és süsse 25-30 percig.

Tovább a blogra »