Rakott gombás hústekercs, avagy hogyan használjuk fel a megmaradt főtt húst.
2017 március 27. | Szerző: cseveg |
Vasárnapi levesben főtt hús felhasználásával készül ez a rakott étel. Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg főtt hús, 30dkg sampion gomba 1fej hagyma 10dkg zsír, vagy 1 dl olaj só, őrölt bors, pirospaprika 10dkg rizs 1.5 dl tejföl, 8dkg reszelni való sajt 8 db kelkáposzta levél. Elkészítés: A kelkáposztáról leveszünk 8 darab levelet, az ereket kivágjuk, és sós vízben puhára pároljuk. Kiszedve a vízből hagyjuk kihűlni. A húst kivesszük a hűtőből, hidegen nagyon kicsi kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk. A zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a gombát, ízesítjük, és zsírjára lesütjük. Ekkor belekeverjük a főtt húst, és még kicsit összesütjük. A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a gombás, húsos keverékhez adjuk. Ha szükséges még utána ízesítjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, a kelkáposzta levelekbe betöltjük a tölteléket, a tűzálló tálba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintjük. 200°C -ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Megjegyzés: Aki nem akar a kelkáposztával bíbelődni, csak egyszerűen tegye a sütőedénybe a húsos keveréket és süsse 25-30 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: