Tiramisu kocka

Nem tudom, ki hogy van vele, de én a hagyományos Tiramisut nem merem a gyerekeknek odaadni. mivel a tojásokat nyers állapotban kell beledolgozni. Képzeljétek el, ha a tojás szalmonellával fertőzött, vagy a hűtőben sokáig áll az édesség, és az egész család kap egy jó kis gyomorfertőzést.  Nos én ezt nem merném bevállalni, ezért egy kicsit átalakítottam tartósabb összetevőkkel.

Hozzávalók a tiramisu kockához:

5 db tojás

15dkg cukor, vagy Xilit édesítő,

15 dkg liszt

2 kanál víz

1kanál étolaj

1sütőpor

20dkg sárgabarack lekvár

3dkg darált dió

Krém:

1 doboz (250gr) mascarpone

2dl valódi tejszín

15dkg porcukor vagy édesítő

1 cs vanília

1cs habfixáló

1 kávéskanál kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat kétfelé választjuk, mindkét edénybe teszünk egy-egy kanál langyos vizet, majd a cukrot is kétfelé osztjuk, és  habosra keverjük külön a fehérjét, külön a sárgákat. (a víztől gyorsan habosodik a tojás) Egy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport. A sárga habhoz adjuk az olajat, majd a lisztet, és óvatos keveréssel,apródonként  beledolgozzuk a fehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180°C-on 30-35 percig sütjük. Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük a baracklekvárral, és rászórjuk a darált diót.

A tejszínt felverjük a cukorral, és a vaníliával, a kész habba beletesszük a habfixálót,  óvatos keveréssel összedolgozzuk a mascarpone-val. A diós piskóta tetejére kenjük a krémet, tetejét por kakaóval meghintjük, és hűtőben 1-2 órán át hűtjük.

Tovább a blogra »