Tiramisu kocka
2017 március 12. | Szerző: cseveg |
Nem tudom, ki hogy van vele, de én a hagyományos Tiramisut nem merem a gyerekeknek odaadni. mivel a tojásokat nyers állapotban kell beledolgozni. Képzeljétek el, ha a tojás szalmonellával fertőzött, vagy a hűtőben sokáig áll az édesség, és az egész család kap egy jó kis gyomorfertőzést. Nos én ezt nem merném bevállalni, ezért egy kicsit átalakítottam tartósabb összetevőkkel.
Hozzávalók a tiramisu kockához:
5 db tojás
15dkg cukor, vagy Xilit édesítő,
15 dkg liszt
2 kanál víz
1kanál étolaj
1sütőpor
20dkg sárgabarack lekvár
3dkg darált dió
Krém:
1 doboz (250gr) mascarpone
2dl valódi tejszín
15dkg porcukor vagy édesítő
1 cs vanília
1cs habfixáló
1 kávéskanál kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat kétfelé választjuk, mindkét edénybe teszünk egy-egy kanál langyos vizet, majd a cukrot is kétfelé osztjuk, és habosra keverjük külön a fehérjét, külön a sárgákat. (a víztől gyorsan habosodik a tojás) Egy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport. A sárga habhoz adjuk az olajat, majd a lisztet, és óvatos keveréssel,apródonként beledolgozzuk a fehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180°C-on 30-35 percig sütjük. Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük a baracklekvárral, és rászórjuk a darált diót.
A tejszínt felverjük a cukorral, és a vaníliával, a kész habba beletesszük a habfixálót, óvatos keveréssel összedolgozzuk a mascarpone-val. A diós piskóta tetejére kenjük a krémet, tetejét por kakaóval meghintjük, és hűtőben 1-2 órán át hűtjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: