Gyorsan valamit ebédre, vacsorára
2017 március 11. | Szerző: cseveg |
Egy nagytakarítós szombaton azon gondolkodtam, mit főzzek gyorsan, és finomat.
Nem sokáig törhettem a fejem, mert már mindenki éhes volt, sorra nyitogatták a hűtőszekrényt.
A családom nem válogatós, a burgonya jöhet minden mennyiségben, csak legyen egy-két szelet rántott akármi és mindenki elégedett. Benéztem a hűtőszekrénybe. Volt 25 dkg gépsonka, tojás, kókuszzsír, füstölt sajt. Akkor fél óra és kész az ebéd! -jelentettem ki.
Aztán gyorsan előszedtem a hozzávalókat 4 személyre:
1.5 kg burgonya
8 vékonyra szeletelt sajt
16 vékony szeletekre vágott gépsonka,
2 tojás,
só, bors, zsemlemorzsa, liszt
kókuszzsír (olaj is megfelel)
3 dkg vaj
Elkészítés: Egy nagyobb fazékban felteszünk 2 liter vizet forrni, egy mokkás kanál sóval, közben megtisztítjuk a burgonyát, vékony szeletekre vágjuk, beletesszük a vízbe, és 20-25 perc alatt megfőzzük. A tojást villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük. A lisztet , zsemlemorzsát külön tányérokra tesszük. A sonkát kikészítjük, két szelet közé egy sajt lapot teszünk, liszt, tojás, zsemlemorzsában megforgatjuk, mélyebb palacsinta sütőben, kókuszzsírban kisütjük. (-nem szükséges annyi zsír, mint a rántott húshoz-) A sonkaszeleteket mindkét oldalán megsütjük,majd papírtörlőre szedjük, a zsiradékot leitatjuk. A burgonyát leszűrjük, burgonyatörővel összenyomjuk,sóval, vajjal kikeverjük. Tálalhatjuk uborkával, vagy vegyes vágott savanyúval.
Megjegyzés: Egy ügyes gazdasszony tényleg elkészíti 30-40 perc alatt, főleg, ha valaki segít a burgonyát meghámozni.
Hölgyek, Urak! Tessék kipróbálni, indulhat a stopper!
Kommentek