Gyorsan valami finomat

Vendégek ígérkeznek ebédre, vacsorára, vagy nincs sok  időnk, de valami finomat, gyorsan elkészíthető, laktató falatokkal szeretnénk meglepni vendégeinket, vagy családunkat. Nos akkor készítsünk egy burgonyás disznótorost!

4 személyre:

4 szál friss hurka

2 szál frissen töltött nyers kolbász

1.5 kg burgonya

ízlés szerint só,

1 késhegynyi őrölt bors

1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, sós vízben feltesszük főzni.

Forrástól számítva 15-percig főzzük, leszűrjük. Vigyázat, nem kell szét főzni!   Közben a sütőt előmelegítjük.

Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, ráöntjük a leszűrt forró burgonyára, kicsit összerázzuk, majd a sütőtepsiben elsimítjuk. A hurkát, kolbászt a burgonyára helyezzük, és 200°C-on 40-50 percig sütjük.

Tálaláskor a kisült zsírt hagyjuk a sütőedényben, lapátoljuk ki a sülteket, és a burgonyát egy szép pecsenyés tálra, és adjunk mellé csemege uborkát, céklát, vagy másféle savanyúságot.

Előkészítési idő: 30 perc.

Megjegyzés: csak teljesen friss, megbízható helyről vásároljuk a hurkát, kolbászt!

Tovább a blogra »