Gyorsan valami finomat
2017 március 8. | Szerző: cseveg |
4 személyre:
4 szál friss hurka
2 szál frissen töltött nyers kolbász
1.5 kg burgonya
ízlés szerint só,
1 késhegynyi őrölt bors
1/2 dl olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, sós vízben feltesszük főzni.
Forrástól számítva 15-percig főzzük, leszűrjük. Vigyázat, nem kell szét főzni! Közben a sütőt előmelegítjük.
Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, ráöntjük a leszűrt forró burgonyára, kicsit összerázzuk, majd a sütőtepsiben elsimítjuk. A hurkát, kolbászt a burgonyára helyezzük, és 200°C-on 40-50 percig sütjük.
Tálaláskor a kisült zsírt hagyjuk a sütőedényben, lapátoljuk ki a sülteket, és a burgonyát egy szép pecsenyés tálra, és adjunk mellé csemege uborkát, céklát, vagy másféle savanyúságot.
Előkészítési idő: 30 perc.
Megjegyzés: csak teljesen friss, megbízható helyről vásároljuk a hurkát, kolbászt!
Kommentek