Gyorsan valami finomat

2017 március 8. | Szerző: | Nyomtatás

Vendégek ígérkeznek ebédre, vacsorára, vagy nincs sok  időnk, de valami finomat, gyorsan elkészíthető, laktató falatokkal szeretnénk meglepni vendégeinket, vagy családunkat. Nos akkor készítsünk egy burgonyás disznótorost!

4 személyre:

4 szál friss hurka

2 szál frissen töltött nyers kolbász

1.5 kg burgonya

ízlés szerint só,

1 késhegynyi őrölt bors

1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, sós vízben feltesszük főzni.

Forrástól számítva 15-percig főzzük, leszűrjük. Vigyázat, nem kell szét főzni!   Közben a sütőt előmelegítjük.

Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, ráöntjük a leszűrt forró burgonyára, kicsit összerázzuk, majd a sütőtepsiben elsimítjuk. A hurkát, kolbászt a burgonyára helyezzük, és 200°C-on 40-50 percig sütjük.

Tálaláskor a kisült zsírt hagyjuk a sütőedényben, lapátoljuk ki a sülteket, és a burgonyát egy szép pecsenyés tálra, és adjunk mellé csemege uborkát, céklát, vagy másféle savanyúságot.

Előkészítési idő: 30 perc.

Megjegyzés: csak teljesen friss, megbízható helyről vásároljuk a hurkát, kolbászt!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!