Majdnem rakott burgonya, de annál azért jobb.

2017 március 7. | Szerző: | Nyomtatás

Hozzávalók 4 személyre: 6 db jó nagy burgonya (csak olyan fajta, ami biztosan nem fő szét!) 12db vékonyra szeletelt gépsonka 3 db főtt tojás 2 dl tejföl 2 evőkanál tejszín 10 dkg reszelt sajt só, késhegynyi őrölt bors olaj az edény kenéséhez 5 dkg vaj kevés ketcup Elkészítés: A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, két végét mint egy kis kalapot levágjuk, félre tesszük, aztán a burgonyákat még kétfelé vágjuk, és sós vízben, forrástól számítva  5 percig főzzük, majd belerakjuk a kis kalapokat, és további  10 percig főzzük.  (Vigyázzunk, nehogy szétfőzzük!) Egy szűrő segítségével óvatosan leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A leszűrt  burgonya levében megfőzzük a tisztára mosott tojásokat,(5 perc) majd hideg vízbe szedjük. A kihűlt tojásokat megtisztítjuk, tojás szeletelővel felvágjuk. A sonkát kivesszük a hűtőszekrényből, tányérra tesszük, és minden szeletet négy felé vágunk. A tejfölt krémesre keverjük a tejszínnel, sóval, borssal. (Ha nincs tejszín, kefírrel is lágyíthatjuk a tejfölt) A főtt burgonyák egyik végét kanállal kivájjuk, bele teszünk egy kávéskanál tejfölt, beletömködünk 4 kocka sonkát, tetejére 1 tojás karikát helyezünk, ismét egy kicsi tejfölt, és befedjük a burgonya kalapkákkal. Kizsírozott hőálló tálba rakjuk, olvasztott vajjal  lekenjük a burgonyákat, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben készre sütjük. Tálaláskor kínálhatjuk tejföllel, ketcuppal. A kivájt burgonyadarabokat sem dobjuk ki, a maradék sós vajjal összekeverjük, a sütő edény közepébe tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, együtt sütjük a töltött burgonyákkal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!