Húsleves újragondolva kölessel.

Sokan vagyunk, akik ragaszkodunk az elmaradhatatlan vasárnapi húsleveshez, de mindig marad annyi leves, hogy még hétfőn is azt kell ennünk. Most egy olyan változatot mutatok be, amivel kicsit mássá, különlegesebbé tehetjük kedvenc levesünket.

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter húsleves

1 liter víz

40 dkg burgonya

2 evőkanál bio köles

1 mokkás kanál kurkuma

késhegynyi cayen bors

1 db zeller szál, vagy lestyán szál, (télen szárított )

1 csokor petrezselyem zöld ( télen szárított)

ízlés szerint só

Elkészítés: A levest a vízzel feltesszük főzni, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, a forró levesbe tesszük. Bele rakjuk a kölest, a fűszereket, a zöld leveleket, és 20 perc alatt készre főzzük.

Megjegyzés: A friss zöldeket kössük össze, és főzés után vegyük ki a levesből. Ha szárított zöldekkel fűszerezünk tegyük teatojásba, hogy tiszta maradjon a leves.

 

Tovább a blogra »