Húsleves újragondolva kölessel.
2017 március 7. | Szerző: cseveg |
Sokan vagyunk, akik ragaszkodunk az elmaradhatatlan vasárnapi húsleveshez, de mindig marad annyi leves, hogy még hétfőn is azt kell ennünk. Most egy olyan változatot mutatok be, amivel kicsit mássá, különlegesebbé tehetjük kedvenc levesünket. Hozzávalók 4 személyre: 1 liter húsleves 1 liter víz 40 dkg burgonya 2 evőkanál bio köles 1 mokkás kanál kurkuma késhegynyi cayen bors 1 db zeller szál, vagy lestyán szál, (télen szárított ) 1 csokor petrezselyem zöld ( télen szárított) ízlés szerint só Elkészítés: A levest a vízzel feltesszük főzni, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, a forró levesbe tesszük. Bele rakjuk a kölest, a fűszereket, a zöld leveleket, és 20 perc alatt készre főzzük. Megjegyzés: A friss zöldeket kössük össze, és főzés után vegyük ki a levesből. Ha szárított zöldekkel fűszerezünk tegyük teatojásba, hogy tiszta maradjon a leves.Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Mit kell a húslevesen újragondolni? Főleg így. Akkor írd azt, hogy krumplileves,vagy kölesleves, vagy meghatározhatatlan nevű valamit visz a víz/nem a Zilahy regény/. Nem értem ezt a trendet, hogy a magyaros ételeket kiszorítjátok.
Az éttermek választékának alig 30%-a csak a hagyományosan magyaros kínálat. Közbe sírnak,hogy nem megy az üzlet. Maradjunk csak a hagyományosnál.
Azért kell újra gondolni, mert másnap már lehet, hogy nincs annyi maradék, hogy mindenkinek elég legyen,és egy kis vízzel, és kölessel egészen más lesz, mégis finom. Vagy azért, mert elfogyott a tészta, és a burgonyával, kölessel tudjuk helyettesíteni. Én nem szeretek ételt kiönteni, inkább átalakítom.