Teljes kiőrlésű pogácsa.

2017 március 5. | Szerző: | Nyomtatás

Hozzá valók:

5dkg élesztő

300gr teljes kiőrlésű rozsliszt

300gr BL55 finomliszt

100gr búzakorpa

100gr zabkorpa

100gr kukoricaliszt

1 kávéskanál só

1 kávéskanál cukor, vagy édesítő,

1 mokkás kanál őrölt kömény

1 evőkanál őrölt lenmag

1 evőkanál szezámmag

2 dl tej

1 tojás

olaj a tepsi kikenéshez

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk egy kis edényben,beletesszük az édesítőt, bele morzsoljuk az élesztőt. Amíg az élesztő megkel, egy nagyobb tálba rakjuk a száraz hozzávalókat, kézzel jól elkeverjük, a sót felolvasztjuk 1 dl langyos vízben. Az élesztőt ráöntjük a lisztes keverékre, majd a sós vizet, és dagasztani kezdjük. Egy rugalmas tésztát kell kapjunk, ezért kevés langyos vizet adagolunk addig, amíg elérjük a kívánt állagot. Akkor jó a tészta, amikor a kezünkről, és a dagasztó tál oldaláról  kezd leválni a tészta. Tetejét beszórjuk kevés liszttel, jól lelapogatjuk, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára öntjük, újra összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 2 cm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval (6 cm átmérőjű) kiszúrjuk, tojással lekenjük, kiolajozott tepsiben ismét kelesztjük.

Előmelegített 200°C -on 30 percig sütjük. Ha kivettük a sütőből konyharuhát borítunk rá, hogy puha maradjon.

Megjegyzés: Ha nagyobb, 10 cm átmérőjű pohárral szúrjuk ki a tésztát, másnap,kettévágva nagyon jó szendvicseket készíthetünk belőle, feltéve, hogy marad még.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!