Puncskocka
2017 február 26. | Szerző: cseveg |
5db tojás
csipet só
1/2 cs sütőpor
2 kanál melegvíz
20dkg cukor
18dkg finom liszt
Krém:
2 cs főzhető puncs pudingpor
6dl tej
20dkg vaj
25 dkg porcukor + a szóráshoz egy evőkanálnyi
szükség lesz még 1 csomag babapiskótára,
1 dl főzött kávéra 5 cl rumra
gyerekek esetén: rumaromára, és 1dl tejre
Elkészítés:
A tojásokat külön tálba szétválasztjuk, a cukor felét a fehérjébe, a másik felét a tojás sárgájához keverjük, mindkét tálba egy-egy kanál meleg vizet is teszünk, (szaporítja a tojást, hamarabb, és jobban felverődik a hab) majd felverjük, a fehérjét, és a sárgáját is habosra keverjük. A sütőport belekeverjük a lisztbe, a sárgája habbal összekeverjük, és a fele adag tojásfehérjével. Ezt alaposan összekeverjük, majd a másik adag fehérjét már csak óvatosan keverjük bele, nehogy összeessen a hab. 24X38 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 °C.on 35 percig sütjük. Amikor kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt, és a piskótát vízszintesen ketté vágjuk.
A krémhez a tej felét feltesszük főzni, a másik felében hidegen elkeverjük a pudingokat, és folyamatos kavarással, csomómentes krémet főzünk. Fóliával letakarva kihűtjük(Így nem lesz bőrös a puding)
Másik edényben kikeverjük a vajat a porcukorral, és a kihűlt pudinggal csomómentes krémmé dolgozzuk.
Közben a babapiskótákat belemártogatjuk a kávés, rumos folyadékba, egy tányérra kirakjuk, nehogy elázzanak.
A piskóta alsó lapjára rakjuk a krém felét, sorban rárakjuk a babapiskótát, majd a krém másik felével betakarjuk, és befedjük a félbe vágott piskóta lappal. Tetejét porcukorral meghintjük. 4×4 cm.es kockára vágva kínáljuk.
Kommentek