Csicsókás müzli cukor nélkül.
2017 február 26. | Szerző: cseveg |
Hogy miért érdemes termelni, és fogyasztani?
Mert magas a kálium, kalcium, magnézium, foszfor, és vas tartalma, de kiemelkedő a réz, króm, mangán, cink,de van benne szelén, bór, B1 B2 és C-vitamin is. Mivel alacsony a glikémiás indexe, cukorbetegek is fogyaszthatják.
Hozzávalók a müzlihez.
20 dkg csicsóka
60gr xilit édesítő
4db tojás
csipet só
80gr dió
80gr kukoricaliszt
80gr kukoricakeményítő
20gr pirított napraforgó
10gr szezámmag
1/2 cs sütőpor
Elkészítés:
A csicsókát meghámozzuk, a legkisebb reszelőn lereszeljük. A tojásokat kétfelé választjuk, a fehérjét csipet sóval felverjük, a sárgájába beletesszük a xilitet, fehéredésig keverjük. A dióbelet, ledaráljuk, egy nagyobb tálba rakjuk, hozzá tesszük a kukoricalisztet, keményítőt, napraforgót, sütőport, a tojások sárgáját, és a fele tojásfehérjét, jól összedolgozzuk, majd a másik rész fehérjét óvatosan hozzákeverjük, és sütőpapírral kibélelt 20×24 cm-es tepsibe öntjük, 190 °C fokos sütőben 40 percig sütjük.
Az egész tepsi sütemény kalória tartalma 1660 cal.
20 szeletre vágva 166 calóriával számolhatunk, ami egy tízórai, vagy uzsonna kiváltására alkalmas, ha édességre vágyunk. Én most pogácsa szaggatóval szúrtam ki néhány korongot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: